top of page

Teater Essence presenterar stolt 

Lyxskräp!

En musikteaterföreställning

för barn 3-10 år och familjer

En rolig och innehållsrik musikteater för alla!

 

 

 

 

 

                                                                                                         

                                                                                                                  

                                                                                              Foto: Dan Malmgren

Vad döljer sig i den mystiska sopsäcken på stranden?

Tre figurer stöter ihop på en skräpig strand och bestämmer sig för att våga öppna en mystisk sopsäck. De rotar i det spännande innehållet, hittar stoff till sagor och uppfinner musikinstrument av allt från gamla oljefat till surströmmingsburkar och cykelstyren. De möter måsmamman och söker efter hennes borttappat ägg. De följer smutsvattnets fantastiska väg genom avloppet och hamnar i kretsloppets magi. Solen och vinden tävlar om vem som har mest kraft. Figurerna möts genom fantasin och musiken och till slut förvandlas utanförskap till gemenskap.

 

Detta är en lekfull pjäs på temat vänskap och hållbar utveckling och det finns många kluriga frågor att diskutera efteråt.

 

Föreställningen har också inspirerats av två sagor:

Solen och vinden    

Vinden och solen tävlar om vem som är starkast och kan lura av en människa hennes jacka. Vem vinner? De tar barnen till sin hjälp i sin energikraftmätning.

    

Måsen och ägget

Måsmammans älsklingsägg försvinner i sjön och hon blir förtvivlad. Kan hon finna ägget? Hon ropar på hjälp och plötsligt dyker den ena efter den andra vännen upp.Tillsammans är det omöjliga möjligt.

 

Efter föreställningen berättar vi gärna om instrumenten och svarar på frågor.

 

Skådespelare: Charlotte Gottfries  

Skådespelare/musiker: Celso Paco

Musiker: Josefin Persson

Manus: Charlotte Gottfries - Celso Paco (inspiration)

Regi: Charlotte Gottfries

Regiöga: Karin Fichtelius

Scenografi: Joanna Bodzek

Kostym: Joanna Bodzek

Komposition: Charlotte Magnusson, Celso Paco, Charlotte Gottfries

Foto: Dan Malmgren

Föreställningsfakta

Målgrupp: Barn från 3 till 10 år. Förskola, lågstadium, familjer        

Max publik: 100 personer   

Speltid: 45 minuter + ca 15 min berättande om instrumenten, om så önskas

Spelutrymme: Minimum 4 x 4 m fri golvyta där vi bygger vår scenografi

Lokal: Inga speciella krav. El: vanligt vägguttag.

Mörkläggning: Gärna men ej nödvändigt

Arrangören: Ordnar publikplatser: stolar, bänkar, mattor eller dylikt

Byggtid: 2 tim. Obs! skådespelarna behöver tillträde till lokalen 2 tim 15 min före föreställningen

Rivtid: Ca 45 minuter

Ordinarie pris / föreställning: 9 300 kr inklusive sociala avgifter.

2 föreställningar på samma plats 16 500 kr 

Kostnader för resor utanför Uppsala län tillkommer.

Boka kostnadsfria föreställningar för förskolor och skolor inom Uppsala Kommun! 

Gå in på utbudsbokningen.uppsala.se

Föreställningen stöds av Uppsala kommuns Kulturförvaltning

Produktion: Teater Essence / Gottfries Drama and Art

 

Charlotte Gottfries

är utbildad i skådespeleri och regi vid DI, American University och Teaterstudion i Stockholm. Hon har turnerat som skådespelare med många professionella teaterföreställningar bl a i Teater Da Capo, Panikteatern, Västanå Teater och Teater Essence. Hon startade Teater Blanca och skapade Hågaspelet. Hon regisserade Dan då Dan dog av Magnus Lindberg och Ett drömspel av August Strindberg som spelades på  Reginateatern. Hon är anlitad som skådespelare och regissör av pjäsen Odens förlorade guld på Eketorps borg sommaren 2022. Hon undervisar också i drama, teater och berättande vid Uppsala universitet.

 

Josefin Persson

CV kommer inom kort

 

Celso Paco

är både musiker och berättare/skådespelare. Han är upplärd i de gamla folksagorna och folkmusikaliska traditionerna från Mozambique. Han har också inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Han spelar slagverk, timbila, ballafon, kalimba, mbira och sjunger. Förutom övriga afrikanska stilar har även den internationella rock- och jazzscenen gjort starkt intryck på honom. Celso har en mastersexamen från Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han kom till Sverige första gången på åttiotalet och fascinerades av den svenska folkmusikscenens starka traditioner. Efter flera turnéer i Sverige och Europa är han nu bosatt här.

 

Joanna Bodzek

Med Master of Art från Central Saint Martins College / London och Beckmans College of Design / Stockholm arbetar Joanna ofta i gränslandet mellan design och konst. Tidigare verk av tvärkulturell karaktär, KI-MONO RECONSTRUCTION visades på  Östasiatiska Museet samt Japanska museet i Polen mm . Hon har även skapat kostymer till Su-En Buto Company. Som en multikonstnär och visuell poet vandrar hon obehindrat genom en mängd olika konstnärliga uttryck. Söker det oväntade och befriande som ingår i att skapa konst direkt i  naturen och därmed vara närvarande i årstiderna.

INFO och BOKA 

Charlotte Gottfries        

Mobil: 076 - 16 451 48  

Charlottegottfries@gmail.com

charlottegottfries.se

Sagt om olika föreställningar med Charlotte & Charlotte              

”…stort självförtroende och tillit till själva berättarkonsten……två samspelta och närvarande kvinnor…. fin publikkontakt.… Barnen bjuds in till interaktivitet genom att sjunga och klappa i händerna…Det är något med att ligga så nära vardagen och samtidigt bjuda på så mycket fantasi och musikaliskt fantasteri  som imponerar.”

Agneta Wallin, Uppsala Kommuns kulturförvaltnings externa utredare av konstnärlig kvalitet hos de professionella teatergrupperna i Uppsala 2015-2016

”Charlotte och Charlotte är väldigt bra i sina föreställningar. Berättandet sker med stort allvar och med full respekt för publiken. Inget dumt trams, bara bra barnteater. Skönt att få åse sådant. Enkel och lekfull scenografi och mycket fint musiksatt. Båda är duktiga musiker…Det kom nästa hundra personer och de ångrade sig inte. En genomgripande teaterupplevelse…”                                                         

 

Kulturentreprenör, utbildningskonsult (med uppdrag på bland annat Kungliga Musikhögskolan) om premiären på Flugan & Spindeln på Gottsunda Dans & Teater

 

”Det var helt fantastiskt! Jag har också pratat med barnen efteråt, de var fullständigt med i föreställningen i varje detalj. ALLA! Från förskoleklass till årskurs 3.”

Max Lundvall, Ekuddens skola

 

IMG_1244 frontfoto Lyx elsladdar redigerad 15feb.JPG
bottom of page